Beskrivning

Drama från 2008 av Anna Novion med Lia Boysen och Jean-Pierre Darroussin.

Albert har ensam tagit hand om sin dotter Jeanne sedan hennes barndom. För att fira hennes 18-årsdag tar han henne med på en sommarsemester till en skärgårdsö på den svenska västkusten. Men huset som han har hyrt för två veckor visar sig redan vara bebott av två främmande kvinnor: Christine och Annika. De är två väninnor i 40-årsåldern, den ena fransyska, den andra en svenska som bott i Paris under många år. Fadern och dottern tvingas dela huset med dem och detta oväntade möte kommer så småningom att rubba den trygga balansen mellan Albert och Jeanne.

Rollerna i LES GRANDES PERSONNES spelas av en av Frankrikes främsta karaktärsskådespelare av idag, Jean-Pierre Darroussin (En långvarig förlovning, Den lugna staden), Guldbaggebelönade Lia Boysen (När mörkret faller, Det nya landet), Jakob Eklund (Om jag vänder mig om, Solstorm), Björn Gustafsson (Parlamentet), Anastasios Soulis (Underbara älskade, Den bästa sommaren), Judith Henry (Germinal) och Anaïs Demoustier (Vargens tid).

Filmen är regisserad av fransksvenska Anna Novion, som gör sin långfilmsdebut och LES GRANDES PERSONNES är en fransk-svensk samproduktion med Olivier Guerpillon och Christie Molia som producenter.

Språk: Franska, Svenska
Textning: Svenska, Norska, Danska, Finska
Speltid: 1 tim 22 min

Objektnr 632029897

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 02:00

De Vuxna - Les Grandes Personnes

Pris

129 kr

citty

Södertälje, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 840 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?