Beskrivning

Sveriges redareförening 100 år 1906–2006 - Svensk sjöfarts utveckling i ett historiskt perspektiv, av Robert Hermansson – från Breakwater Publishing

Sveriges Redareförenings arbete har på ett avgörande sätt bidragit till svensk sjöfarts starka ställning och till en säkrare och mer miljömedveten världssjöfart.

Med styrelseprotokoll, verksamhetsberättelser, brevväxling och ett stort antal intervjuer som grund tecknas Sveriges Redareförenings framträdande roll inom den internationella sjöfarten. Vi följer SRF och sjöfartens utveckling från mindre familjerederier till stora rederikoncerner under den internationella handelns utvidgning, under fred och krig och under politiska kriser, genom de svenska varvens tillväxt, blomstring och avveckling.

Robert Hermansson är sjöingenjör och seglade länge som maskinbefäl i den svenska handelsflottan. Sedan många år skriver han för Svensk Sjöfarts Tidning och är särskilt intresserad av teknik, kultur och historia. En av hans specialiteter är pirater och 1999 kom hans första bok "Havens stråtrövare" (Prisma). Sedan dess har han gett ut flera böcker om såväl historisk som modern sjöfart.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, ganska nära nyskick. Det finns små revor vid pärmarnas nedre hörn och bakom dessa en mjuk intryckning på pärmarnas nedre hörn som döljs bakom omslaget. Mjuka veck på sidornas nedre hörn efter den ”knuff” som bokens nedre hörn har fått. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna

Höjd/bredd ca 280/218 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1310 gram
Sidantal ca 258
Författare Robert Hermansson
Förlag Breakwater Publishing
Språk svenska
Utgivningsår 2006
ISBN 91-975200-2-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633376173

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 18:25

Sveriges redareförening 100 år 1906–2006 - Svensk sjöfarts utveckling

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen