Beskrivning

Få en exotisk look i ditt hem med denna fantastiska släkting till Elefantöronen!
Alocasia Jacklyn (botaniskt känd som Alocasia tandurusa) har fantastiska bladverk som gör att den sticker ut som en statement-växt. Den passar också perfekt ihop med andra iögonfallande krukväxter.

Ljusnivå: Indirekt solljus
Denna växt behöver bo i ett rum med åtminstone något naturligt ljus. Placera den på ett bord eller en bänkskiva med fönster i närheten.

Plantera om i Savvy Soil när rötterna börjar växa ut ur bottenhålen på krukan. Vår blandning minskar risken för övervattning och rotröta.

Vattennivå: Törstig Denna växt kan bara klara sig 1-2 veckor utan vatten, så kontrollera den varje vecka och vattna varje gång de översta cm av jorden torkar ut.

VÄXTBIOGRAFI
Ursprungligen från Indonesien, Alocasia Tandurusa kallas ibland också Alocasia Sulawesi och är känd under det vanliga namnet 'Jacklyn'. Oavsett vad du kallar den är växten en absolut blickfångare. De pilformade bladen är djupt flikade, vilket ger den en distinkt utseende. De smaragdgröna bladen är dekorerade med mörkare vener och har små hår. Dess botaniska namn sägs komma från "tanduk rusa," vilket översätts till hjorthorn från indonesiska.

Denna tropiska växt trivs bäst i starkt ljus men tolererar medelhöga ljusnivåer. Den kan ha svårt i svagt ljus och kan få brännskador om den får för mycket direkt sol (särskilt i söderläge). Därför rekommenderar vi att placera den ca 1m från ett obehindrat fönster som vetter mot öst eller väst. Den föredrar genomsnittliga rumstemperaturer och genomsnittliga luftfuktighetsnivåer (40 procent eller mer är idealiskt). Vattna när de översta centimeterna av jordblandningen torkar ut. Undvik att låta den torka ut och håll den borta från varma eller kalla drag.

Kram,
Oskar och Ala från ormbunker:))

Objektnr 632468948

Visningar 90

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 8 maj 11:14

Alocasia Tandurusa 'jacklyn'

Såld för

120 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?