Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 29 maj 11:22

Det går bra att returnera skorna om de inte passar eller liknande, de skall då vara i precis samma skick som när de såldes och köparen står för returfraktkostnaderna.

Börja gärna med att läsa några av mina över 600 positiva omdömen.

Jag har varit medlem på Tradera i över tjugo år.

Auktionen avser ett par vandringskängor från svenska märket Beak Boots. Företaget finns idag inte kvar, men man kan läsa om dem t ex här: https://www.mynewsdesk.com/se/beak-boots/pressreleases/beak-boots-lanserar-saknade-klassiker-927806

Storleken framgår inte i skon men bedömer att de är ett par relativt generösa 42:or.
Skafthöjd ca 26cm.

Tillverkade i Sverige, vilket framgår på den etikett med texten "Made by hand, in Sweden" som återfinns i varje sko, se även bild.

Inköpta för omkring tio år sedan på Naturkompaniet på Östra Hamngatan i Göteborg, se även bild för reklambild på skon från Naturkompaniets tidning och dåvarande pris.

Den här kängan är i en ovanlig konstruktion där nederdelen (inklusive sulan) är i cellgummi och stövelskaftet i läder. Syftet är att tillhandahålla en nära nog hundraprocentig vattentät del i den del av skon som får ta det mesta av vätan, medan ovandelen är mjuk och smidig för ökad rörlighet. Vad jag vet är det enbart Höga Kusten-kängan från Docksta Sko (https://www.dockstasko.se/produkt/hoga-kusten-kangan) som idag är tillgänglig med en likvärdig konstruktion. Jag har gått i omkring 25cm högt vatten med skorna utan att få in någon märkbar väta överhuvudtaget i dem, med andra ord mycket väl lämpade skor för att vada i fjällmiljö. Plösen är sydd tät mot stövelskaftet.

Kängorna är mycket välvårdade och regelbundet rengjorda och insmorda.

Helsulade (hela sulan bytt) för två år sedan, då byttes även öljetterna ut. De nya sulorna är fortfarande i nära nyskick, se bild. Vid ett tidigare tillfälle har en mindre lagning längst upp på ett av stövelskaften skett, se bild.

Objektnr 633657814

Visningar 420

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 29 maj 20:56

Vandringskängor svensktillverkade

Slutpris

|

315 kr

Auktionen är avslutad

EEriksson86 vann auktionen

autumnchild

Alingsås, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

680 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?