Beskrivning

De 1 markmynt från Finland som präglades 1993, 1994 och 1995 är symboliska för en avgörande era i Finlands historia, särskilt när det gäller dess ekonomiska och kulturella identitet.

Dessa mynt ingick i den sista serien av finska markmynt innan landet övergick till euron 2002, vilket markerade slutet på ett betydande kapitel i Finlands penninghistoria.

Under denna period hade Finland nyligen kommit ur Sovjetunionens kollaps, en avgörande handelspartner, och navigerade sitt nyvunna oberoende i en snabbt globaliserad värld.

Utformningen av 1 Markka-mynten speglade Finlands rika kulturarv och dess djupt rotade koppling till natur och tradition.

Dessa mynt fungerade inte bara som ett utbyte utan också som en återspegling av finländska värderingar och strävanden.
När Finland förberedde sig för att ansluta sig till Europeiska monetära unionen, symboliserade 1 Markka-mynten från denna period landets resa mot en större integration med Europa samtidigt som den bevarade dess distinkta kulturella identitet.

För samlare och historiker har dessa mynt ett betydande historiskt värde, som representerar de sista åren av den finska Markkas cirkulation och början på ett nytt kapitel i Finlands ekonomiska och monetära historia.

De fungerar som påtagliga artefakter som inkapslar Finlands anda under en tid av övergång och förändring, och fångar kärnan i dess förflutna samtidigt som de omfamnar löftet om framtiden i ett enat Europa

Objektnr 632110080

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 04:51

1 Markka 1995. Rik på Historia. Gott skick.

Utropspris

|0 Bud

3 kr

Auktionen avslutades utan bud

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

100 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?