Beskrivning

Beskrivning

Disc 1

SVENSKA GENIER

Blomsterkungen Linné
Han är världens genom tiderna mest kända svensk, mannen som aldrig studerade botanik, men som redan i 20-årsåldern klassificerade jordens alla växter och djur.

Bröderna Ericsson
Lillebror uppfann propellern, gjorde karriär i USA och innehade mer än hundra patent. Storebror byggde Göta Kanal och var hjärnan bakom Sveriges första järnvägar.

SORGLIGA LEVNADSÖDEN

Gustav IV Adolf
Han avsattes från den svenska tronen och drevs i landsflykt. Ensam och fattig dog han i största armod på ett värdshus glömd av nästan alla. Idag minns vi honom som Sveriges sorgligaste kung.

Axel von Fersen

En svensk ädling och äventyrare som blev älskare till Frankrikes drottning. Det börjar som en saga men slutar inte lyckligare för det. Drottningen möter döden i giljotinen och han mördas på öppen gata av en blodtörstig folksamling.

Disc 2

SVENSKA REVOLTER

Gustav Vasa
Han lät slå ihjäl fler svenskar än vad Kristian Tyrann hann med. Den mytomspunne Gustav Vasa var inte särskilt populär under sin levnad. I Småland växte sig motståndet så starkt att det hotade dela Sverige.

Gustav III
I skuggan av Franska revolutionen gör Teaterkungen sig enväldig. Missnöjet kokar, mordplaner spinns och Anckarström genomför sitt attentat på operamaskeraden i Stockholm. I villervallan var Sverige dessutom på väg att bli Rysk lydstat.

SVENSKA AFFÄRER - ETT ÄVENTYR ATT DÖ FÖR

Svenska Ostindiska Compagniet.
Den har kallats Sveriges bästa affär genom tiderna - järn och trä från Sverige byttes i Spanien mot silver för att i Kina bytas mot te, siden och porslin. Det högsta priset betalde besättningen i form av skeppsbrott, epidemier och sjörövare.

Disc 3

KRIGARKUNGAR

Gustav II Adolf
Det katolska Europa darrar av skräck när Sveriges störste krigarkung förnyade krigskonsten och gjorde Sverige till en stormakt. Efter att ha erövrat fler än 130 tyska städer låg kejsartiteln inom räckhåll. En alltför snabb häst förändrade allt...

Karl XII
Sjuttio år senare är Soldat Karl den siste regenten i Europa som strider längs fram i frontlinjen. I arton långa år kämpar han och hans Karoliner för att försvara en stormakt som är dömd att falla samman.

OVANLIGA KVINNOÖDEN

Hedvig Taube
Som blott 16-års ålder blir Hedvig kunglig älskarinna åt Fredrik I. Hon gjordes till mätress med eleganta våningar och stor uppvaktning , en svensk motsvarighet till de kungliga älskarinnorna i Versailles.

Cecilia Vasa Gustav
Vasas bråkigaste och mest intressanta barn.
Herman Lindqvist besöker platser i Sverige och Europa som spelat stor roll i Cecilias liv.

Disc 4

KONSTEN ATT DRA EN SKRÖNA

Håtunaleken - Nyköpings gästabud
När bröderna Jarl bjöd på fest var det bäst att hålla sig hemma. Svensk medeltidshistoria när den är som bäst - blodig brödrafejd, ruttna och giriga hovmän, falska kvinnor, mord och svep.

Visby Brandskattning
Herman avslöjar myten om Valdemar Atterdags brandskattning av Visby. Den ägde egentligen aldrig rum - istället hände något mycket värre.

UPPKOMLINGAR SOM GRUNDADE DYNASTIER

Gustav Vasa
Den förste är en ung svensk adelsman som får hela sin familj avrättad av Kristian Tyrann i Stockholms blodbad. Han bestämmer sig för att hämnas och till varje pris bli Sveriges kung. Jean Baptiste Bernadotte Den andre är son till en fattig fransk kammarskrivare. Genom tur skicklighet och diplomatisk talang tar han sig ända upp på Sveriges tron (Karl XIV).



Och så mycket mer…………………

.................................................................................................................................................................

BETALNINGSINFORMATION:

Betalning Inom 5 bankdagar med Swish, PayPal eller till konto i Swedbank. Betalningsanvisning finns i traderas automatiska vinnarmail.

FRAKTINFORMATION:

Skickas med Postnord brev - ej spårbart. Jag ansvarar inte för postens hantering. Önskas spårbar försändelse så kostar det 63:- med Postnord eller 59:- med Schenker.

Samfrakt går utmärkt att ordna om du vinner flera auktioner

Prisexempel på frakt:

1 disk = 22:- med Postnord

2 disk = 44:- med Postnord

3 disk eller mer upp till 1 kg (Ca 7 diskar) = 59:- med Schenker

8 disk eller mer upp till 2kg (Ca 15 diskar) = 67:- med Schenker

Om ni önskar att skicka utan fodral så går det bra, kontakta mig före betalning så beräknar jag portokostnader.

Objektnr 541630647

Visningar 823

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Hermans Historia (DVD) 15 avsnitt 4-disc - OOP/Utgången

Pris

399 kr

Rynch

BLEKET, Sverige

5.0

Rynch

Verifierad

Toppsäljare

3 688 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?