Beskrivning

Tre pålitliga och populära sorter med samma odlingskrav, men med olika utseende och smak. Så aptitretande och delikata i exempelvis inläggningar och sallader. Eller ugnsrosta de olika sorterna tillsammans. Ett idealiskt sätt att prova nya sorters rödbeta eller om du vill prova att odla rödbeta för första gången. Detta innehåller blandningen:

Gul rödbeta 'Burpees Guld/Golden' kulturarvssort från tidigt 1800-tal. Mycket söt och god. Perfekt i sallader, då den inte färgar av sig.

Vit rödbeta 'Albino Vereduna' lite sötare än vanlig rödbeta.

Röd rödbeta 'Bona' högavkastande sort, vars fruktkött är mörkttrött och sött. Förlorar inte färgen vid kokning.

Påsen innehåller 300-390 färska frön (5g).

Grobarhet i laboratorietest: 73%.

Blötlägg fröerna ett dygn före i ljummet vatten. Så sedan direkt på friland när jorden blivit uppvärmd i maj-juni. Så inte för tidigt, då kan plantorna gå i stock.Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under tiden som plantorna gror. Plantavstånd 10 centimeter, gallra vid behov. Vid sen sådd kan bladen skördas och användas som sallat. För lagring: skörda i september-oktober.

Titta gärna på mina övriga annonser. Samfraktar auktioner och köp som avslutas med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektnr 499483838

Visningar 567

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Rödbeta ´Mix' Tre populära, välsmakande och lättodlade sorter .

Pris

36 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 730 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?